Termelési kapacitásbővítő beruházás a Jászkenyér Kft-nél

A JÁSZKENYÉR Kft. dinamikusan fejlődő társaság, stabil gazdasági háttérrel, így a Jászság egyik legjelentősebb sütőüzeme. A jászárokszállási székhelyen szükségessé vált egy kapacitásbővítő beruházás, melynek köszönhetően a társaság képes kielégíteni partnerei növekvő igényeit és hatékonyabb termelést tud megvalósítani. A közel 33 millió forint összköltségű beruházást 16,34 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósította meg a társaság.

A projekt során gyártási folyamat minden szegmensének fejlesztésre megtörtént. A beszerzett lisztszállító adagoló rendszer nagy precizitással adagolja a különböző fajtájú liszteket a megfelelő lisztkeverék előállítása érdekében; a zsemletészta osztó-gömbölyítőgép a látványosabb forma elkészítésében nyújt segítséget; a kelesztőkamra a bélzet kialakítását; a kemence a sütés minőségét biztosítja. A kész termékek hűtésére két üvegajtós hűtőkamra került megvásárlásra. A berendezések megfelelő elhelyezésének érdekében kisebb mértékű építési munka is elvégzésre került.

A fejlesztés eredményeként a JÁSZKENYÉR Kft. szélesíteni tudja termékkörét, kapacitása megnövekszik, magasabb minőségű pékárut tud előállítani. A beruházásnak köszönhetően 2 új munkahelyet jött létre.

 

 

A pályázat adatai:

  • a kedvezményezett neve: JÁSZKENYÉR Kft.
  • a projekt címe: Termelési kapacitásbővítő beruházás a Jászkenyér Kft-nél
  • a szerződött támogatás összege: 16 335 260 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2016. október 27.
  • a projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-01848